mei 13, 2013
Peren met kruidenkaas
Teveel peren?
Peren met kruidenkaas zijn voor de verandering eens een hartige manier om fruit klaar te maken.
- Schil de peren.
- Snijd ze in 2 en verwijder het klokhuis.
- Bestrijk elke helft met een laagje kruidenkaas.
- Rol er een schelletje spek rond (optioneel).
- Bak de peren in een voorverwarmde oven tot ze gaar zijn en de kaas een krokant korstje heeft
Heerlijk bij varkensgebraad met pomme duchesse ‘on the side’
Pomme Duchesse
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen restje gekookte aardappelen of puree
- 25 gram boter
- 1 ei(eren) losgeklopt
- peper en zout
- nootmuskaat
Instructies
- Warm je restje gekookte aardappelen of puree op met een klein beetje melk.
- Zorg ervoor dat je een fijne puree hebt en klop er vervolgens de boter het losgeklopte ei, peper en zout en de nootmuskaat door.
- Doe deze luchtige aardappelmassa in een spuitzak.
- Vet een bakplaat in met een beetje boter en spuit er met de spuitzak torentjes aardappelpuree op.
- Bak de pommes duchesse gedurende 25 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments